Κοσμος

Μεξικό: Ο πρόεδρος ξεπέρασε τον κορωνοϊό και αρνείται τη μάσκα

«Τώρα δεν είμαι μεταδοτικός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, πρόεδρος του Μεξικού, κόλλησε κορωνοϊό, έγινε καλά και επιμένει να μη φορά μάσκα
Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, πρόεδρος του Μεξικού, κόλλησε κορωνοϊό, έγινε καλά και επιμένει να μη φορά μάσκα © EPA/José Méndez

Παραμένει αρνητής της μάσκας ο πρόεδρος του Μεξικού, ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό, έγινε καλά και επιμένει να μη τη φορά παρά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής βρίσκεται ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος παραμένει αρνητής της μάσκας και μετά την περιπέτειά του με την Covid-19.

Ο πρόεδρος του Μεξικού κόλλησε κορωνοϊό, έγινε καλά, αλλά επιμένει να μη φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αφότου διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 στις 24 Ιανουαρίου 2021, ο Λόπες Ομπραδόρ αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο να φοράει μάσκα για να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού.

«Όχι, όχι» απάντησε προκλητικά ο πρόεδρος. Και πρόσθεσε: «Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών, τώρα δεν είμαι μεταδοτικός». Φρόντισε, μάλιστα, να περάσει και στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι οι αντίπαλοί του θέλουν να τον ανατρέψουν, την ώρα που οι δημοσιογράφοι δεν σταματούσαν να τον ρωτούν αν θα δώσει το παράδειγμα, φορώντας μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ κόλλησε κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, συνεχίζοντας τη θεραπεία στο σπίτι του.

Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, πρόεδρος Μεξικού - Αρνητής της μάσκας και αφού κόλλησε κορωνοϊό

Σε αντίθεση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του, ο Μεξικανός πρόεδρος αποφεύγει να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η συμπεριφορά του, εντούτοις, πάει κόντρα με την κοινή γνώμη της χώρας, με τους πολίτες στην πλειοψηφία τους να θεωρούν ότι το να φορούν μάσκα είναι χρήσιμο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Με 166.200 νεκρούς από κορωνοϊό το Μεξικό βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως σε συνολικά θύματα της πανδημίας Covid-19
Με 166.200 νεκρούς από κορωνοϊό το Μεξικό βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως σε συνολικά θύματα της πανδημίας Covid-19 © athensvoice.gr/koronoios

Μετά τη θετική διάγνωση του προέδρου τους, ορισμένοι Μεξικανοί είπαν πως πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει το ενδεχόμενο να μολυνθεί εάν φορούσε μάσκα και σεβόταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης περισσότερο, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νεκροί από κορωνοϊό στο Μεξικό - Τρίτη παγκοσμίως σε συνολικά θύματα και ο πρόεδρος επιμένει να μη φορά μάσκα

Ωστόσο, ο Λόπες Ομπραδόρ εξήρε την κυβέρνησή του που δεν επέβαλε αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση του ιού, ο οποίος έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 166.000 ανθρώπους στο Μεξικό, στον τρίτο υψηλότερο απολογισμό νεκρών παγκοσμίως.

Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, οι νεκροί από κορωνοϊό στο Μεξικό έχουν φθάσει τις 166.200. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βραζιλία με 231.534 θύματα, ενώ πρώτες με διαφορά παραμένουν οι ΗΠΑ με 463.938 νεκρούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ