Κοσμος

H Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoins

Θα δέχεται το κρυπτονόμισμα ως πληρωμή για την αγορά προϊόντων της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bitcoin
Bitcoin © Pixabay

H Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoins - Σε νέα ιστορικά υψηλά το διάσημο κρυπτονόμισμα.

Άλμα πραγματοποιεί αυτή την ώρα η αξία του bitcoin μετά την ανακοίνωση της Tesla του Έλον Μασκ, πως επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αγόρασε το bitcoin ώστε να έχει «περισσότερη ευελιξία για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω και θα μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις της», σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην SEC.

Μάλιστα, η Tesla ανακοίνωσε, ακόμη ότι θα αρχίσει να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin ως αντάλλαγμα τα προϊόντα της. Αυτό θα καταστήσει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της το ψηφιακό νόμισμα.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδυτής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε αναφέρει πολλές φορές ότι πιστεύει ότι «το Bitcoin είναι κάτι καλό», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «έφτασε αργά στο πάρτι» κι ότι θα έπρεπε να είχε αγοράσει bitcoin οκτώ χρόνια πριν.

Άλμα άνω του 10% σε ιστορικά υψηλό επίπεδο

Άλμα άνω του 10% σημείωσε σήμερα το bitcoin, σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση της Tesla. Η είδηση οδήγησε το bitcoin σε άλμα έως τα 43.625 δολάρια στις 15.00 ώρα Ελλάδας. Τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το ethereum και το XRP, που τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin επίσης κατέγραψαν άλμα, σημειώνοντας άνοδο 5% και 4% αντίστοιχα.

Το bitcoin έχει ενισχυθεί σχεδόν 50% από τις αρχές του χρόνου, ενώ πέρυσι η τιμή του αυξήθηκε πάνω από 300%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ