Κοσμος

Κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων- Φόβοι για 150 νεκρούς

«Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινδία - Κατάρρευση παγετώνα
Ινδία - Κατάρρευση παγετώνα © Youtube / News Hour India

Ινδία: Κατέρρευσε τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων- Φόβοι για 150 νεκρούς, άγνωστος ο αριθμός των αγνουμένων. - Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων κατέρρευσε σήμερα το πρωί μέσα σε φράγμα στην Ινδία, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι έως και 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κατάρρευση του παγετώνα είχε ως συνέπεια να προκληθούν πλημμύρες και να οδηγηθούν στην εκκένωση χωριών κατά μήκος ποταμού. «Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», όμως εκφράζονται φόβοι ότι 100 έως 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταραχάντ.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού. «Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς», είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο Σαντζάι Σινγκ Ράνα, ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι. «Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ντόπιοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά άνθρωποι που εργάζονται σε γειτονικό υδροηλεκτρικό σταθμό, καθώς και χωρικοί που έψαχναν για καυσόξυλα ή έβοσκαν τα κοπάδια τους κοντά στον ποταμό. «Δεν έχουμε ιδέα πόσοι άνθρωποι αγνοοούνται», πρόσθεσε.

Ήδη η Ινδία έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις βόρειες περιφέρειές της. Εικόνες από την περιοχή δείχνουν τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τμήματα του φράγματος καθώς και ό,τι άλλο βρισκόταν στο δρόμο τους.

«Ο ρους του ποταμού Αλακνάντα μετά το Ναντπραγιάγκ έχει ομαλοποιηθεί», ανέφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ, ο Τριβέντρα Σινγκ Ραουάτ και προσέθεσε: «Η στάθμη των υδάτων του ποταμού είναι τώρα 1 μέτρο πάνω από το κανονικό, όμως η ροή μειώνεται».

Glacial Break leads to flash floods in Uttarakhand, India | Chamoli | Alert in Uttar Pradesh

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ