Κοσμος

Γερμανία - Lockdown: Με βαλιτσάκι οι κομμωτές από σπίτι σε σπίτι

Για μια νέα «μαύρη» αγορά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κομμωτήριο: Περιποίηση μαλλιών σε πελάτισσα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κομμωτήριο: Περιποίηση μαλλιών σε πελάτισσα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Στη Γερμανία προτείνεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια εν μέσω lockdown για να σταματήσει το φαινόμενο με κομμωτές που πηγαίνουν με το βαλιτσάκι από σπίτι σε σπίτι.

Τη θέση ότι τα κομμωτήρια στη Γερμανία πρέπει να ανοίξουν ξανά εν μέσω lockdown, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αυστηροί κανόνες κατά της διασποράς κορωνοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Ο Χορστ Ζέεχοφερ γνωστοποίησε ότι έχει δημιουργηθεί μια «μαύρη» αγορά στα κομμωτήρια, με κομμωτές να πηγαίνουν με το βαλιτσάκι από σπίτι σε σπίτι.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης του lockdown -άποψη που έχει επανειλημμένα εκφράσει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ζήτησε να ανοίξουν σύντομα τα κομμωτήρια, προκειμένου να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία καθώς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα διασποράς του ιού από οικογένεια σε οικογένεια.

«Στην παρούσα κατάσταση, είμαι σαφώς υπέρ της παράτασης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά πρέπει να ανακαλέσουμε εκείνα τα μέτρα που προφανώς δεν έχουν κανένα προστατευτικό αποτέλεσμα» ξεκαθάρισε σε δήλωσή του στο Spiegel.

«Μια "μαύρη" αγορά έχει δημιουργηθεί από τους κομμωτές και όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιποιούνται τα μαλλιά τους με άλλους τρόπους και χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής. Αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να επιτραπεί το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής» τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε με αυστηρότητα ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως είναι τα νοσοκομεία ή οι οίκοι ευγηρίας. Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα αυτό. Τα σχολεία (όμως) θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρις ότου εκπονηθεί ένα πειστικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Δυστυχώς, δεν γνωρίζω κανένα (τέτοιο σχέδιο) από οποιοδήποτε κρατίδιο, ενώ είναι επειγόντως απαραίτητο και έχει καθυστερήσει πολύ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ