Κοσμος

Ισραήλ: Το εμβόλιο μείωσε 50% τα κρούσματα στους 60 ετών και άνω

Τι δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ηλικιωμένος κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19
Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ηλικιωμένος κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 © EPA/ABIR SULTAN

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ είναι μειωμένα κατά 50% σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, που εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19.

Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στο Ισραήλ σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μείωσε το ποσοστό νόσησης από Covid-19 σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα κατά 50% σχεδόν τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ αποφάσισε όλοι οι πολίτες άνω των 16 ετών να εμβολιάζονται. Το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19 ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 2020. Μέχρι στιγμής έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό το 35% του πληθυσμού. Το Ισραήλ έχει πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους και στόχος είναι τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί το 50%.

Ο Νετανιάχου μίλησε για την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού σε παρέμβασή του σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει την προτεινόμενη παράταση του lockdown, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τη βρετανική μετάλλαξη κορωνοϊού.

«Τις τελευταίες 16 ημέρες, μεταξύ των πολιτών άνω των 60 ετών, καταγράφηκε μια μείωση 26% των νοσηλειών για σοβαρές (επιπλοκές) και μια μείωση περίπου 45% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Αυτό είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα των εμβολίων» ξεκαθάρισε. Και πρόσθεσε ότι το 95% των συνολικών θανάτων από κορωνοϊό στο Ισραήλ (4.975 νεκροί) έχει καταγραφεί σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το 84% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει λάβει το εμβόλιο της Pfizer. «Πηγαίνετε να εμβολιαστείτε. Τα εμβόλια λειτουργούν», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ