- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία δεν το χορηγεί σε πολίτες άνω των 65
Παρόμοια απόφαση και σε Ισλανδία και Νορβηγία
Δανία, Ισλανδία και Νορβηγία δεν χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό σε πολίτες άνω των 65 ετών.
Οι υγειονομικές αρχές σε Δανία, Ισλανδία και Νορβηγία ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο AstraZeneca για τον κορωνοϊό δεν θα χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών.
Η απόφαση συνδέεται με την απουσία επαρκών δεδομένων αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο για όλες τις ηλικίες, άνω των 18 ετών, ωστόσο υπάρχουν κράτη - μέλη, όπως το Βέλγιο που διαφοροποιούν τη γραμμή τους. Στις Βρυξέλλες η εισήγηση είναι να μη γίνεται χρήση του σε άτομα άνω των 55 ετών. Επίσης, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία και Ιταλία δεν συνιστούν επίσης το εμβόλιο AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών, μέχρι η φαρμακευτική εταιρεία να παρουσιάσει περισσότερα αποτελέσματα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η διευθύντρια στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Καμίλα Στόλτενμπεργκ, εξήγησε την επιβολή ενός ηλικιακού ορίου «όχι επειδή το εμβόλιο δεν λειτουργεί για τους ηλικιωμένους, αλλά επειδή η τεκμηρίωση είναι τόσο περιορισμένη».
Την ίδια στιγμή στο Ρέικιαβικ, ο επικεφαλής επιδημιολόγος Τορόφλουρ Γκούντνασον προέταξε το ίδιο επιχείρημα.
Στη Νορβηγία, όπως και στη Δανία, αποφασίστηκε τα άτομα άνω των 65 ετών να λαμβάνουν εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna, ενώ το ίδιο θα γίνεται και για όσους πολίτες έχουν υποκείμενα νοσήματα ή παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.