Κοσμος

Πορτογαλία-Κορωνοϊός: Αναζητά διεθνή βοήθεια - Νέο ρεκόρ θανάτων

Η χώρα καταγράφει υψηλότερο μέσο όρο επτά ημερών κρουσμάτων και θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης με μάσκα στην Πορτογαλία
Πολίτης με μάσκα στην Πορτογαλία © EPA / ESTELA SILVA

Κορωνοϊός: Η Πορτογαλία αναζητά βοήθεια μετά και το νέο ρεκόρ θανάτων που καταγράφηκε στη χώρα - Μεταφέρει ασθενείς στο εξωτερικό.

Στην Πορτογαλία καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο νέο ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό. Η χώρα ανακοίνωσε 291 θάνατοι και 10.765 νέες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα, ενώ συνολικά έχουν μολυνθεί 653.878 άνθρωποι, ενώ 11.012 άτομα πέθαναν. 

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έλαβε την απόφαση να μεταφέρει ασθενείς με κορωνοϊό στο εξωτερικό, την ώρα που το κεντρικό νοσοκομείο της Λισαβόνας εγκατέστησε επιπλέον ψυγεία για τις σορούς των θυμάτων της πανδημίας. Η χώρα καταγράφει υψηλότερο μέσο όρο επτά ημερών κρουσμάτων και θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με τον ιστότοπο δεδομένων ourworldindata.org.

Τα δημόσια νοσοκομεία δίνουν μάχη για να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση, υγειονομικές μονάδες του στρατού στη Λισαβόνα και το Πόρτο έσπευσαν να βοηθήσουν, με μία εξ αυτών, στην πορτογαλική πρωτεύουσα, να διπλασιάζει τη χωρητικότητά της για να αντιμετωπίσει τη συρροή των ασθενών. Δύο καφετέριες μετατράπηκαν σε θαλάμους.

Το τοπικό συμβούλιο στο Τόρες Βέντρας, έναν δήμο κοντά στη Λισαβόνα, που βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντική αύξηση κρουσμάτων νέου κορωνοϊού σε οίκους ευγηρίας, προέτρεψε το υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει διεθνή βοήθεια. Ο πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι δεν υπάρχει ανάγκη να σημανθεί «συναγερμός» σχετικά με την ιδέα διεθνούς βοήθειας, ωστόσο προσέθεσε: «Γνωρίζουμε πως υπάρχει διαθεσιμότητα φίλων-χωρών να βοηθήσουν».

Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας, Μάρτα Τεμίντο, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTP χθες: «Η πορτογαλική κυβέρνηση κινητοποιεί όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, περιλαμβανομένου του διεθνούς πλαισίου, για να διασφαλίσει ότι παρέχει την καλύτερη βοήθεια στους ασθενείς». Στο σύστημα υγείας της Πορτογαλίας, υπάρχουν 830 κλίνες σε ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19 εκ του συνόλου των 1.200 κρεβατιών, ανέφερε η υπουργός Υγείας. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 765 ασθενείς με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ