Κοσμος

Πέθανε η Ναταλί Ντελόν, μοναδική σύζυγος του Αλέν Ντελόν

Η ηθοποιός και πρώην μοντέλο άφησε την τελευταία της πνοή από καρκίνο σε ηλικία 79 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναταλί Ντελόν (1941-2021)
Ναταλί Ντελόν (1941-2021) © Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images/Ideal Image

Η Ναταλί Ντελόν, η μοναδική σύζυγος του Αλέν Ντελόν, πέθανε σε ηλικία 79 ετών από καρκίνο, όπως ανακοίνωσε ο γιος της.

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 79 ετών, άφησε η Ναταλί Ντελόν. Η είδηση ότι η Γαλλίδα ηθοποιός και πρώην μοντέλο πέθανε, σκόρπισε θλίψη στους θαυμαστές της.

Η Ναταλί Ντελόν ήταν η μοναδική σύζυγος του Αλέν Ντελόν και έπαιξε μεταξύ άλλων στην ταινία «Ο Σαμουράι» του Ζαν-Πιερ Μελβίλ.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε ο γιος της, Άντονι Ντελόν. «Η μητέρα μου πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι, έχοντας κοντά της τα αγαπημένα της πρόσωπα. Πέθανε γρήγορα από τον καρκίνο» τόνισε.

Εκτός από τον «Σαμουράι», η Ναταλί Ντελόν γύρισε σχεδόν 30 ταινίες, σε δευτερεύοντες ρόλους, έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπως η ταινία «Ο Στρατός των Σκιών» (1969), επίσης του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, «Docteur Justice» (1975) του Κριστιάν-Ζακ, «Une femme fidèle» (1976) του Ροζέ Βαντίμ.

Η Ναταλί Ντελόν θα περάσει στη συνέχεια πίσω από την κάμερα, σκηνοθετώντας τις ταινίες «Ils appellent ça un accident» (1982) και «Sweet Lies» (1986), με τον Τριτ Γουίλιαμς. Το 2006 θα εκδώσει τα απομνημονεύματά της.

Le Samourai (1967) - Version restaurée - Bande-annonce

Συντετριμμένος ο Αλέν Ντελόν για τον θάνατο της Ναταλί: «Η μόνη κυρία Ντελόν»

«Είμαι πολύ λυπημένος. Με πληγώνει πολύ πάντα όταν φεύγουν αυτοί που αγάπησα» ανέφερε στην πρώτη του δήλωση για τον θάνατο της Ναταλί, ο Αλέν Ντελόν. Και πρόσθεσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Η Ναταλί ήταν η πρώτη μου γυναίκα και η μόνη κυρία Ντελόν».

«Ήμασταν σε συνεχή επαφή. Βλεπόμασταν συχνά. Ήμουν μέρος της ζωής της, ήταν μέρος της δικής μου. Ήμασταν ακόμη μαζί τα Χριστούγεννα. Βγάλαμε φωτογραφίες μαζί, τις τελευταίες» είπε ακόμη ο Αλέν Ντελόν.

Ναταλί Ντελόν (1941-2021) - Η ζωή της - Πώς γνωρίστηκαν με τον Αλέν Ντελόν

Ισπανικής καταγωγής, η Φρανσίν Κανοβά γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1941 στην Ούτζντα, στο Μαρόκο, τότε προτεκτοράτο της Γαλλίας. Έφθασε στο Παρίσι το 1962, αφότου εγκατέλειψε τον πρώτο της σύζυγο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη.

Πανέμορφη, με πράσινα μάτια, η 21χρονη συναντήθηκε τυχαία σε νυχτερινό κέντρο στο Παρίσι με τον Αλέν Ντελόν, ανερχόμενο αστέρι τότε και αρραβωνιασμένο με τη Ρόμι Σνάιντερ. Ο γάμος τους έγινε με πλήρη μυστικότητα τον Αύγουστο του 1964. Το διαζύγιό τους εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 1969.

«Όταν τον άφησα, άφησα τα πάντα πίσω μου, έφυγα με τον γιο μου και την οικονόμο μου, αυτό είναι όλο» διηγήθηκε η Ναταλί Ντελόν, το 2018, σε συνέντευξή της στο «Paris Match».

Ο γιος τους είχε αναρτήσει στο Instagram στα τέλη Δεκεμβρίου το 2020 μια φωτογραφία των γονιών του να στέκονται δίπλα-δίπλα.

Nathalie and Alain DELON

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ