Κοσμος

Ολλανδία: Νοικιάζουν στολές delivery για να αποφύγουν τα μέτρα

Πρόστιμο 95 ευρώ σε όσους παραβιάσουν τα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολλανδία
Ολλανδία © Pixabay / mel_88

Οι πρακτικές που ακολουθούν Ολλανδοί για να αποφύγουν την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας - Γιατί «δανείζονται» σκυλιά και νοικιάζουν στολές delivery.

Από αύριο Σάββατο (23/1) επιβάλλεται στην Ολλανδία νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 04:30 το πρωί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για την πρώτη νυχτερινή απαγόρευση που επιβάλλεται σε εθνικό επίπεδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι εξαιρέσεις που προβλέπονται αφορούν μεταξύ άλλων την παράδοση φαγητού, τις ταχυμεταφορές, αλλά και τις βόλτες με τα κατοικίδια ζώα. Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που θέλοντας να έχουν ένα τρόπο διαφυγής αποφάσισαν να αγοράσουν στολές delivery ή να... δανειστούν κατοικίδια ζώα, προκειμένου να αποφύγουν τους νυχτερινούς περιορισμούς. 

Σύμφωνα με το Reuters, ιστότοπος που αναζητεί -για λογαριασμό όσων χρειάζονται βοήθεια με τα κατοικίδια ζώα τους- εθελοντές για βόλτα σκύλου έχει κατακλυστεί από προσφορές. «Συνήθως λαμβάνουμε 10 προσφορές την εβδομάδα και από την στιγμή που ανακοινώθηκε το σχέδιο για απαγόρευση της κυκλοφορίας την Τρίτη, έχουμε λάβει 300», δήλωσε ο Jos van Prooijen, ο οποίος διευθύνει τον μη κερδοσκοπικό ιστότοπο, www.matcheenleenhond.nl.

Την ίδια ώρα, η διαδικτυακή αγορά Marktplaats.nl σταματά τις πωλήσεις σακακιών και γενικότερα στολών γνωστών εταιρειών διανομής ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Algemeen Dagblad.Ορισμένοι πωλητές προσέφεραν άδεια κουτιά παράδοσης για σκούτερ από 50 ευρώ και πάνω.

Πάντως, έχει ανακοινωθεί ότι όσοι παραβιάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας θα τους επιβληθεί πρόστιμο 95 ευρώ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ