Κοσμος

Brexit: Οι απαιτήσεις των Έλτον Τζον, Εντ Σίραν και Στινγκ

Σε τι αντέδρασαν στην βρετανική κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλτον Τζον: Γιόρτασε τα 30 χρόνια αποχής του από ποτό και ουσίες
Ο Έλτον Τζον © EPA/JULIAN SMITH

Ο Έλτον Τζον, ο Στινγκ, ο Μπομπ Γκέλντοφ και ο Εντ Σίραν δήλωσαν ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «απέτυχε επαίσχυντα» ως προς το Brexit.

Την αποτυχία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την εμπορική συμφωνία μετά το Brexit επεσήμανε ο Έλτον Τζον, ο Στινγκ, ο Μπομπ Γκέλντοφ, ο Εντ Σίραν κι άλλοι δημοφιλείς αστέρες της βρετανικής σκηνής.

Μάλιστα, παρότρυναν την κυβέρνηση της χώρας τους να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασφάλιση της βίζας και τα ταξίδια χωρίς γραφειοκρατία για το Brexit.

Ακόμη, επεσήμαναν πως το εμπορικό σύμφωνο, το οποίο και παρουσιάστηκε εκ μέρους της κυβέρνησης, οδηγεί σε «επιπλέον κόστος» και δουλειά που θα «καθιστούσε πολλούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μη βιώσιμους. Και ειδικά για τους μουσικούς που κάνουν τώρα τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους.

Γι' αυτό και ζήτησαν να προστεθεί στην εμπορική συμφωνία και ο όρος. οι μουσικοί και οι συνεργάτες τους να χρειάζονται ξεχωριστές θεωρήσεις για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ.

Αυτή την ανοικτή επιστολή, την υπέγραψαν πάνω από 100 γνωστές προσωπικότητες της μουσικής σκηνής. Η επιστολή αυτή συντάχθηκε από την Εταιρεία Μουσικών και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Times».

«Βρετανοί μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και το προσωπικό υποστήριξής τους απογοητεύτηκαν δυστυχώς από την κυβέρνησή τους», ανέφερε η επιστολή. «Η συμφωνία που έχει γίνει με την ΕΕ έχει ένα κενό που πρέπει να είναι η απρόσκοπτη, ελεύθερη κυκλοφορία για τους μουσικούς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ