Κοσμος

Πορτογαλία - Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Έξαρση της πανδημίας στη χώρα με τους θανάτους ασθενών με Covid-19 να μη σταματούν να αυξάνονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με μάσκα για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Γυναίκα με μάσκα για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Στην Πορτογαλία κλείνουν σχολεία και Πανεπιστήμια για 15 ημέρες, καθώς υπάρχει σημαντική διασπορά του κορωνοϊού και οι νεκροί αυξάνονται.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Πορτογαλία, καθώς αντιμετωπίζει τη χειρότερη έξαρση του κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Πορτογαλία κλείνουν για τουλάχιστον 15 ημέρες.

«Παρά την εξαιρετική προσπάθεια των σχολείων, απέναντι σε αυτήν τη νέα παραλλαγή που ανιχνεύτηκε πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία και στην ταχύτητα της μετάδοσής της, πρέπει να ασκήσουμε προληπτικά μέτρα και να διακόψουμε όλες τις σχολικές δραστηριότητες για τις επόμενες 15 ημέρες» εξήγησε.

Η μετάλλαξη κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο τμήμα της νησιωτικής χώρας, ενώ περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης -ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπου 10 δείγματα ελέγχονται.

Κορωνοϊός στην Πορτογαλία - Νέο ρεκόρ θανάτων από Covid-19: 221 νεκροί σε ένα 24ωρο

Εν τω μεταξύ, η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) στην Πορτογαλία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 221 ημερήσιων θανάτων από Covid-19, από 219 που καταγράφηκαν χθες, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να ανέρχεται σε 9.686 από την αρχή της πανδημίας.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να διαχειριστούν αυτήν την έξαρση των κρουσμάτων και οι αρχές στρέφονται προς αυστηρότερα μέτρα καραντίνας, ανακοίνωσε επίσης 13.544 λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες -λιγότερες από το ρεκόρ των 14.647 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ