Κοσμος

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στον Λευκό Οίκο (βίντεο)

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε πεζός στην προεδρική κατοικία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευκός Οίκος: Ο Τζο Μπάιντεν, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και η σύζυγός του, Τζιλ, στην είσοδο της προεδρικής κατοικίας μετά την ορκωμοσία
Λευκός Οίκος: Ο Τζο Μπάιντεν, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και η σύζυγός του, Τζιλ, στην είσοδο της προεδρικής κατοικίας μετά την ορκωμοσία © EPA/Alex Brandon

Η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν φθάνει στον Λευκό Οίκο, μετά την ορκωμοσία του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Τζιλ.

Στον Λευκό Οίκο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Τζο Μπάιντεν. Μετά την ορκωμοσία του ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε στην προεδρική κατοικία με την οικογένειά του.

Με την στρατιωτική μπάντα και τη στρατιωτική πομπή να προηγείται, η λιμουζίνα που μετέφερε τον Τζο Μπάιντεν έφτασε στον Λευκό Οίκο, σε μια ομοσπονδιακή πρωτεύουσα που έμοιαζε με οχυρωμένο στρατόπεδο.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, είναι δρακόντεια, με περισσότερα από 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς να έχουν αναπτυχθεί και κεντρικά -και μη- σημεία της πόλης. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος διέσχισε τα τελευταία μέτρα πεζός, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Τζιλ, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

O Τζο Μπάιντεν, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, φθάνει με τα πόδια στον Λευκό Οίκο
O Τζο Μπάιντεν, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, φθάνει με τα πόδια στον Λευκό Οίκο © EPA/JUSTIN LANE

Ο Τζο Μπάιντεν κατέβηκε από το «κτήνος», τη θωρακισμένη προεδρική λιμουζίνα, στην οποία έχει αλλάξει η πινακίδα κυκλοφορίας (σ.σ. έχει τον αριθμό 46, προς τιμήν του νέου προέδρου), διασχίζοντας με τα πόδια τα τελευταία μέτρα μέχρι τον Λευκό Οίκο.

President Joe Biden arrives at the White House

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις βρίσκονταν στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον για την κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι Δημοκρατικοί Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Μπους, οι οποίοι παρέστησαν νωρίτερα στην ορκωμοσία, συνόδευσαν τον Μπάιντεν και στο κοιμητήριο, στον τελευταίο του σταθμό πριν μπει στον Λευκό Οίκο. Ο Δημοκρατικός Τζίμι Κάρτερ, ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος, στα 96 του χρόνια, δεν κατάφερε να ταξιδέψει από την Τζόρτζια στην Ουάσινγκτον.

Τζο Μπάιντεν και Τζιλ, μπροστά στην είσοδο του Λευκού Οίκου, χαιρετούν τον κόσμο
Τζο Μπάιντεν και Τζιλ, μπροστά στην είσοδο του Λευκού Οίκου, χαιρετούν τον κόσμο © EPA/Alex Brandon

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε στο Καπιτώλιο τα τρία πρώτα έγγραφα ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι υπογραφές έπεσαν στην Αίθουσα του Προέδρου στο Καπιτώλιο, όπως ορίζει το εθιμοτυπικό, με την παράδοση να κρατά από το 1981.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ