Κοσμος

Καμάλα Χάρις: Η στιγμή που ορκίζεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Το μοβ παλτό που φορούσε και οι συμβολισμοί του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Καμάλα Χάρις ορκίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον
Η Καμάλα Χάρις ορκίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον © EPA

Καρέ καρέ η ορκωμοσία της Καμάλα Χάρις στην Ουάσινγκτον, με την οποία έγινε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ιστορία έγραψε η Καμάλα Χάρις, η οποία ορκίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Η τελετή για την ορκωμοσία Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η Καμάλα Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα που ορκίζεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα στο συγκεκριμένο πολιτικό αξίωμα.

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε πριν από τον Τζο Μπάιντεν. Έδωσε όρκο σε δύο Βίβλους. Μια που προηγουμένως ανήκε σε μία πρώην γειτόνισσα και οικογενειακή φίλη της, τη Ρεγκίνα Σέλτον, και μία άλλη που ανήκε στον Θέργκουτ Μάρσαλ, τον πρώτο Αφρικανό Αμερικανό που υπηρέτησε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το μοβ παλτό που επέλεξε για την ορκωμοσία της είχε έντονο συμβολισμό. Όπως μετέδωσε το CNN, με αυτό το χρώμα η Καμάλα Χάρις αποτίει φόρο τιμής στη Shirley Chisholm, την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδίκησε την αμερικανική προεδρία το 1972.

«Η Κάμαλα Χάρις φοράει μοβ, κάτι πολύ σημαντικό γι' αυτήν. Όταν διεκδίκησε την προεδρία, ένα από τα χρώματα της εκστρατείας της ήταν μοβ και κίτρινο. Αυτό είναι ένας φόρος τιμής στην Shirley Chisholm, που διεκδίκησε την προεδρία ως η πρώτη μαύρη γυναίκα πριν από δεκαετίες» μετέδωσε το CNN.

Την Κάμαλα Χάρις όρκισε η ανώτατη δικαστής, Sonia Sotomayor, η πρώτη Ισπανόφωνη δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Kamala Harris takes oath as vice president of the United States

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ