Κοσμος

Ιβάνκα Τραμπ: Δεν άφηνε τους πράκτορες να χρησιμοποιούν τα μπάνια

Αναγκάστηκαν να νοικιάσουν άλλον χώρο δημοσία δαπάνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιβάνκα Τραμπ
Ιβάνκα Τραμπ © EPA/Chris Kleponis / POOL

Η Ιβάνκα Τραμπ δεν άφηνε τους μυστικούς πράκτορες να χρησιμοποιούν τα μπάνια της κάτι που κόστισε στους Αμερικανούς 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την Washington Post, η κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, δεν επιτρέπει στους πράκτορες που φρόντιζαν για την ασφάλεια της ίδια και του Τζάρεντ Κούσνερ να πάνε σε καμία από τις έξι τουαλέτες που διαθέτει το σπίτι του ζευγαριού. «Έχουν λάβει εντολή να μην χρησιμοποιούν καμία από τις έξι τουαλέτες στο σπίτι του ζευγαριού, γι’ αυτό και οι Μυστικές Υπηρεσίες αναζήτησαν ένα άλλο μέρος για να κάνουν οι πράκτορές τους την ανάγκη τους» ισχυρίζεται το δημοσίευμα, επικαλούμενο γείτονες και αξιωματούχους.

Ένας εξ αυτών είπε: «Είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε πως τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών αναγκάζονταν να καταφύγουν σε λύσεις έκτακτης ανάγκης, πηγαίνοντας είτε στο σπίτι του Μπαράκ Ομπάμα είτε σε αυτό του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, που βρίσκονται εκεί κοντά.

Μετά από περιπέτειες βρέθηκε ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, αλλά αυτό θα κόστιζε αποκλειστικά στους φορολογούμενους στις ΗΠΑ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξοδεύει 3.000 δολάρια το μήνα -περισσότερα από 100.000 δολάρια μέχρι σήμερα- για να νοικιάσει ένα υπόγειο στούντιο, με μπάνιο, από έναν γείτονα της οικογένειας Τραμπ - Κάσνερ.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στους πράκτορες και ισχυρίστηκε ότι ήταν απόφαση της Μυστικής Υπηρεσίας να μην κάνει χρήση των χώρων μέσα.

Μια εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας αρνήθηκε αρχικά να σχολιάσει, γράφοντας σε ένα email ότι η υπηρεσία «δεν συζητά τα μέσα, τις μεθόδους ή τους πόρους που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση της προστατευτικής μας αποστολής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ