Κοσμος

HΠΑ - Εμβόλιο: Πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση

Πρόκειται για το 3% του πληθυσμού της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © Unsplash

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση από τις δύο συνολικά του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Δέκα εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν λάβει μέχρι και σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Πρόκειται για έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του αμερικανικού πληθυσμού, με τον εμβολιασμό να έχει ξεκινήσει εδώ και έναν περίπου μήνα. Ωστόσο, η προσπάθεια εμβολιασμού υστερεί σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνησης Τραμπ τον Νοέμβριο του 2020 που έκαναν λόγο για 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια 25 έως 30 εκατομμύρια για κάθε μήνα μετά. 

Από την πλευρά του, ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε οι αρχές να εμβολιάζουν ένα εκατομμύριο ανθρώπους καθημερινά κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του στην εξουσία.

Σύμφωνα με ειδικούς, η συλλογική ανοσία επιτυγχάνεται, όταν εμβολιαστεί περίπου το 75% του πληθυσμού. Συνολικά, περισσότερες από 29,3 εκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο εμβόλια είναι αυτά που έχουν εγκριθεί από τις αρχές των ΗΠΑ, αυτό της Pfizer και αυτό της Moderna. Και τα δύο απαιτούν δύο δόσεις ώστε να φτάσουν αποτελεσματικότητα έως και 95%, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ