- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Γερμανίας για τις θυσίες των συμμαχικών δυνάμεων ώστε να απελευθερωθεί η Ευρώπη από το ναζισμό.
Συνοδευόμενη από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, η καγκελάριος της Γερμανίας κατέθεσε στεφάνι στο κεντρικό μνημείο του βρετανικού στρατιωτικού νεκροταφείου της περιοχής και, στο χώρο του μνημείου για του γερμανούς στρατιώτες, περιλαμβανομένου ενός αγνώστου.
«Η 6η Ιουνίου του 1944 δεν ήταν η ημέρα της οριστικής απελευθέρωσης, όμως υπήρξε η ημέρα της αρχής της απελευθέρωσης, που μας επιτρέπει να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας απέναντι στις τεράστιες θυσίες που έκαναν οι Σύμμαχοι προκειμένου να μας απελευθερώσουν από το ναζισμό» δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ρανβίλ την Παρασκευή 6 Ιουνίου.
Όπως τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ «το Ρανβίλ είναι συμβολικό μέρος της σημαντικής αυτής ημέρας καθώς ήταν η πρώτη κοινότητα που απελευθερώθηκε μετά την Απόβαση» προσθέτοντας πως «η απελευθέρωση είχε ένα φοβερό τίμημα: εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πλήρωσαν με την ζωή τους για την ειρήνη και την ελευθερία και δεν επέστρεψαν ποτέ στις οικογένειές τους».
Δ.Α.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.