- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το πρώτο βήμα για τη συμμόρφωση των μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου, όπως η Google και το Facebook με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, αποτελεί η συμφωνία των υπουργών Δικαιοσύνης στο Λουξεμβούργο που επιτεύχθηκε την Παρασκευή 6 Ιουνίου και αναμένεται να υποστηριχθεί από το Δικαστήριο της ΕΕ.
Σύμφωνα με αυτήν, οι εταιρείες που εδρεύουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Υπηκοότητα, Βίβιαν Ρέντιγκ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας των εργασιών μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ, τόνισε ότι «όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ευρωπαϊκό έδαφος πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους».
«Τώρα είναι η στιγμή οι Ευρωπαίοι υπουργοί να δώσουν μια θετική απάντηση στο κάλεσμα αφύπνισης του Έντουαρντ Σνόουντεν» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή της.
Η συμφωνία των υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ ενισχύει τη νομοθεσία περί ιδιωτικότητας και ελήφθη στον απόηχο των αποκαλύψεων της Vodafone για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών των πελατών της σε ευρωπαϊκές χώρες.
Κληθείσα να σχολιάζει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Βίβιαν Ρέντιγνκ υπογράμμισε πως «τα γεγονότα δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα μηχανισμός προστασίας των δεδομένων που θα είναι απόλυτα εδραιωμένος. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας δικαστής πρέπει να επιτρέπει την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται στο σύνολο του εδάφους της ΕΕ».
Δ.Α.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.