Κοσμος

Ερντογάν: Ξεκινούν στην Τουρκία οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

Έβδομη παγκοσμίως η χώρα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού με 2.336.476

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό ξεκινούν στην Τουρκία αυτήν την εβδομάδα.

Επίσημη ανακοίνωση για το πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Τουρκία έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, οι πρώτες δόσεις από εμβόλια για την Covid-19 θα χορηγηθούν την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Με 2.336.476 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, η Τουρκία βρίσκεται στην 7η θέση παγκοσμίως σε συνολικές μολύνσεις Covid-19. O Ερντογάν σημείωσε πως η Αγκυρα θα ξεκινήσει σταδιακά να αίρει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων μειώνεται.

Η χώρα έχει συμφωνήσει στην αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων από το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac της Sinovac και έχει παραλάβει ένα αρχικό φορτίο 3 εκατομμυρίων δόσεων. Παράλληλα, έχει έρθει σε συμφωνία να προμηθευτεί 4,5 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, με επιλογή προμήθειας 30 επιπλέον εκατομμυρίων δόσεων.

Μιλώντας, έπειτα από ένα Υπουργικό Συμβούλιο στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως η διαδικασία εμβολιασμών στην Τουρκία θα ξεκινήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή σε ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ