Κοσμος

Καπιτώλιο: Νομοθέτες ενδέχεται να εκτέθηκαν στον κορωνοϊό

Βρέθηκαν για ώρες «κλειδωμένοι» μέσα σε αίθουσα - Κάποιοι δεν φορούσαν μάσκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο
Εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο © EPA / JIM LO SCALZO

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Νομοθέτες ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων - Οι εικόνες που βρήκαν το φως της δημοσιότητας.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι νομοθέτες του Καπιτωλίου να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, κατά τα πρωτόγνωρα επεισόδια που καταγράφηκαν την Τετάρτη (6/1) στην Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με τον Guardian, ιατρός του Καπιτωλίου, παρότρυνε τους νομοθέτες να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό, μετά τον εντοπισμό κρούσματος. Ο Δρ Brian Moynihan έγραψε ότι την Τετάρτη, «πολλά μέλη της κοινότητας του Σώματος βρίσκονταν σε προστατευτική απομόνωση στο μεγάλο δωμάτιο - μερικά για αρκετές ώρες». 

Όπως σημειώνει το μέσο, μέλη του Κογκρέσου βρέθηκαν για ώρες σε αίθουσα του Καπιτωλίου, προκειμένου να προστατευτούν από τον όχλο. Μάλιστα, βίντεο που έχουν βρει το φως της δημοσιότητας, δείχνουν νομοθέτες και προσωπικό να μην φορούν μάσκα. 

Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Γεωργίας, Marjorie Taylor Greene, σύμμαχος των προεδρικών συντάξεων με τη θεωρία συνωμοσίας υπέρ του Trump QAnon, ήταν μεταξύ εκείνων των Ρεπουμπλικανών που δεν φορούσαν μάσκες.

Mε πληροφορίες του Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ