Κοσμος

Βρετανία: Μέχρι φθινόπωρο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικοι

Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση Τζόνσον, καθώς η μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό: Υγειονομικός προετοιμάζει δόση από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό: Υγειονομικός προετοιμάζει δόση από το εμβόλιο της Pfizer © EPA

Στη Βρετανία συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, με την κυβέρνηση Τζόνσον να σκοπεύει μέχρι το φθινόπωρο όλοι οι ενήλικοι να έχουν κάνει το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία έχει ως στόχο να έχει εμβολιάσει για τον κορωνοϊό όλους τους ενήλικες στη χώρα έως το φθινόπωρο.

Αυτό δήλωσε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, την ώρα που τα βρετανικά νοσοκομεία βρίσκονται στασ όριά τους και το Εθνικό Σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) σε «επικίνδυνη κατάσταση».

«Ασφαλώς, θα αρχίσουμε με τους πιο ευάλωτους, αλλά σε κάθε ενήλικα θα έχει δοθεί το εμβόλιο έως το φθινόπωρο» εκτίμησε ο υπουργός, μιλώντας στο BBC, ενώ η μετάλλαξη κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αντιμετωπίζει σήμερα την πιο επικίνδυνη κατάσταση που μπορούμε να θυμηθούμε» προειδοποίησε από τη μεριά του ο Κρις Γουίτι, αρχίατρος της Αγγλίας, μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times.

Και ξεκαθάρισε: «Αν ο ιός συνεχίσει αυτήν την πορεία, τα νοσοκομεία θα είναι σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση, και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».

Για να βγει από αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον άρχισε μια «μάχη με τον χρόνο» για να εμβολιάσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου όσους είναι άνω των 70 ετών, τους φροντιστές και τα ευάλωτα άτομα, δηλαδή σχεδόν 15 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν σε μια κατηγορία του πληθυσμού όπου καταγράφεται το 88% των θανάτων από Covid-19.

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: 200.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Και «είμαστε στον σωστό δρόμο» για να το καταφέρουμε, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Sky News, τονίζοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία εμβολιάζει ήδη «200.000 ανθρώπους ημερησίως» χάρη στα εμβόλια των BioNTech-Pfizer και των AstraZeneca/Οξφόρδης.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βρετανική κυβέρνηση που θεωρείται πολύ αργή στην αντίδρασή της απέναντι στην πανδημία Covid-19, επικρίνεται από ορισμένους ειδικούς.

«Η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει σαφή στρατηγική πέρα από το μέτρο της καραντίνας που επιβάλλεται όταν τα νοσοκομεία είναι υπό πίεση» δήλωσε στο Times Radio η Ντέβι Σρίνταρ, ειδική Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Ενώ η χώρα έχει εισέλθει στην τρίτη της καθολική καραντίνα, η καθηγήτρια θεωρεί «μη ρεαλιστικό» να ελπίζει κανείς ότι οι πολίτες συνεχίζουν να τηρούν τους κανόνες αυτούς, έπειτα από «σχεδόν έναν χρόνο» περιοριστικών μέτρων και κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα «σαφές σχέδιο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ