Κοσμος

Σβαρτσενέγκερ σε Ρεπουμπλικάνους: Να αποδεχθούν το αποτέλεσμα

«Οποιαδήποτε δύναμη έχουν οι πολιτικοί μας προέρχεται από τους ψηφοφόρους και έχουν μιλήσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ © EPA / VALDRIN XHEMAJ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Άρθρό του για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ - Τι λέει για τον Ντόναλντ Τραμπ και τη στάση των Ρεπουμπλικάνων.

O ηθοποιός, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, με άρθρο του στον Economist καλεί τους Ρεπουμπλικάνους να «αποχωρήσουν από το κομματικό πεδίο μάχης και να αποδεχτούν τα αποτελέσματα των εκλογών», τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. 

«Οι ενέργειες του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για καταστροφή της πίστης στις εκλογές μας και αφαίρεση αιώνων αμερικανικών αρχών από το παράθυρο πρέπει να αντιμετωπιστούν με καθολική καταδίκη από όλους τους πολιτικούς ηγέτες, ανεξάρτητα από το κόμμα», έγραψε ο Σβαρτσενέγκερ σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (5/1).

Ο Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνήτης της Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι είναι χρέος του ως Αμερικανός, Ρεπουμπλικανός και μετανάστης να μιλήσει και να εκφράσει τις ανησυχίες του. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε δύναμη έχουν οι πολιτικοί μας προέρχεται από τους ψηφοφόρους και έχουν μιλήσει…», λέει και συνεχίζει:

«Μεγάλωσα στα ερείπια μιας χώρας (σ.σ. Αυστρία) που εγκατέλειψε τη δημοκρατία και αντιμετώπισα τις συνέπειες. Μπορεί να νομίζετε ότι είμαι υπερβολικά ευαίσθητος σε αυτό - αλλά όταν έχετε ζήσει τα επακόλουθα όπως έκανα εγώ, πιστέψτε με, θα ανησυχούσατε. (...) Είναι καιρός τα μέλη του κόμματός μου να αποχωρήσουν από το κομματικό πεδίο μάχης και να αποδεχτούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Δεν πρέπει ποτέ να βάλουμε το κόμμα μας πάνω από το μεγάλο αμερικανικό πείραμα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε πρώτα Αμερικανοί. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε δύναμη έχουν οι πολιτικοί μας προέρχεται από τους ψηφοφόρους και έχουν μιλήσει». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ