Κοσμος

Νέα Υόρκη - Κορωνοϊός: Πρόστιμα σε νοσοκομεία για τα εμβόλια

Τι οδήγησε στην ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη - Εμβολιασμός: Χορήγηση εμβολίου για τον κορωνοϊό από νοσηλεύτρια
Νέα Υόρκη - Εμβολιασμός: Χορήγηση εμβολίου για τον κορωνοϊό από νοσηλεύτρια © EPA

Θα επιβάλλονται πρόστιμα σε νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη που καθυστερούν να χορηγήσουν εμβόλια για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Άντριου Κουόμο.

Η Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει να επιβάλλει πρόστιμα σε νοσοκομεία που δεν χορηγούν εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται σε νοσοκομεία που δεν πραγματοποιούν όλα τα εμβόλια εντός μιας εβδομάδας από την παραλαβή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, η πολιτεία δεν θα τους παράσχει περαιτέρω δόσεις από εμβόλια του κορωνοϊού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διανείμει περισσότερες από 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε πολιτείες και εδάφη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά μόνο περίπου 4 εκατομμύρια έχουν χορηγηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ που ενημερώθηκαν τελευταία φορά το Σάββατο.

Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, δρ Χάουαρντ Ζάκερ, ενημέρωσε τα νοσοκομεία για τις πιθανές ενέργειες σε επιστολή του την Κυριακή, ανέφερε ο Κουόμο στη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν θέλω το εμβόλιο σε ψυγείο ή σε καταψύκτη, το θέλω στο μπράτσο κάποιου» είπε. Και πρόσθεσε: «Εάν δεν κάνετε αυτό το καθήκον σας, αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα λειτουργίας του νοσοκομείου».

Εμβόλια για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ - Πόσα έχουν χορηγηθεί - Πώς προχωρά ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία

Εν τω μεταξύ τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι έχουν χορηγήσει 4.563.260 πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid-19 στη χώρα, έως σήμερα το πρωί, και έχουν διανείμει 15.418.500 δόσεις.

Ο απολογισμός των δόσεων που διανεμήθηκαν και ο αριθμός των ανθρώπων που έλαβαν την πρώτη δόση αφορούν τόσο το εμβόλιο της Moderna όσο και της Pfizer/BioNTech, από το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με τα CDC.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που είχε αναρτηθεί στις 2 Ιανουαρίου 2021, τα CDC είχαν χορηγήσει 4.225.756 πρώτες δόσεις των εμβολίων και είχαν διανείμει 13.071.925 δόσεις.

Ένα σύνολο 2.533.925 δόσεων εμβολίου διανεμήθηκε προς χρήση σε κέντρα μακροχρόνιας φροντίδας και 365.294 άνθρωποι στις εγκαταστάσεις αυτές έλαβαν την πρώτη δόση, εξηγεί η αμερικανική υπηρεσία.

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: 20.558.489 κρούσματα - 350.664 νεκροί

Επιπλέον, η υπηρεσία ανακοίνωσε 20.558.489 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 212.117 μολύνσεων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό και 1.418 θανάτους, με αποτέλεσμα το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 350.664.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ