- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ διατάσσει να είναι «όμορφα» τα ομοσπονδιακά κτίρια
Διατείνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει «κατά μεγάλο μέρος σταματήσει να οικοδομεί όμορφα κτίρια»
Ντόναλντ Τραμπ: Η διαταγή του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ για τα κτήρια των ομοσπονδιακών κρατών που θα αναγερθούν στο μέλλον.
Τα μελλοντικά κτίρια των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «όμορφα», δηλαδή να έχουν κλασικό, ελληνορωμαϊκό στιλ, όρισε με εκτελεστικό διάταγμά του ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μόλις ημέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα έχει στόχο να «ενθαρρύνει» τη «μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική» στα ομοσπονδιακά δημόσια κτίρια, με κατά προτίμηση «κλασικό» στιλ ή άλλα «παραδοσιακά» πρότυπα, στις μελλοντικές συμβάσεις οικοδόμησης τέτοιων. Αυτό είναι το στιλ πολλών γνωστών κτιρίων ειδικά στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, όπου εδρεύει το Κογκρέσο και του Lincoln Memorial.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει «κατά μεγάλο μέρος σταματήσει να οικοδομεί όμορφα κτίρια», διατείνεται το διάταγμα, επικρίνοντας το «παράταιρο ετερόκλιτο μίγμα» της αρχιτεκτονικής των δημόσιων κτιρίων που ανεγέρθηκαν στην Ουάσινγκτον μετά το 1950.
Στην αρχική του εκδοχή, το κείμενο επέβαλε απαγόρευση στην οικοδόμηση κτιρίων οποιουδήποτε άλλου αρχιτεκτονικού στιλ πλην του ελληνορωμαϊκού, προκαλώντας αντιδράσεις από μέρους ορισμένων ενώσεων αρχιτεκτόνων. Μολονότι οι διατυπώσεις του τελικού κειμένου είναι μετριασμένες και πιο ευέλικτες, το εκτελεστικό διάταγμα επικρίθηκε από την ένωση αρχιτεκτόνων του American Institute, που εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πρωτοβουλία.
«Οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα και το καθήκον να αποφασίζουν οι ίδιοι το στιλ της αρχιτεκτονικής που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους», έκρινε ο διευθυντής της οργάνωσης αυτής, ο Ρόμπερτ Άιβι, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε.
Ο Τραμπ, επιχειρηματίας του τομέα των ακινήτων προτού γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει συνδέσει το όνομά του με μοντέρνα κτίρια, φτιαγμένα από χάλυβα και γυαλί, συχνά με επίχρυσα διακοσμητικά στοιχεία.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αξίας 300 εκατ. δολαρίων σκάφος του δισεκατομμυριούχου φέρεται να αρνήθηκε επανειλημμένα να συνδράμει
Ιστορικό ρεκόρ βροχής 150 ετών στη Σανγκάη, ακυρώσεις πτήσεων και πλημμύρες
Ο υπερτουρισμός άρχισε να «χτυπάει» μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη
Οι Αρχές επισκέπτονται πόρτα-πόρτα τους κατοίκους για να εντοπίσουν τυχόν ασθενείς
Εξαιρετικά αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο νεαρός άνδρας κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται το αμερικανικό κείμενο των 15 σημείων
O Τραμπ επιμένει στην οικονομική πίεση και μιλά για «μισο-διαπραγματεύσεις»
Την αποφυλάκιση Οτσαλάν ζητά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν
«Τεράστια η οικονομική πίεση που βιώνει η Τεχεράνη»
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή
Κοντά στο Νησί της Ελευθερίας
Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.