Κοσμος

Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους»

«Αγαπητέ Νίκο», γράφει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/FATIH AKTAS

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Η ανάρτηση του Τούρκου υπουργού με αποδέκτη τον Νίκο Δένδια - Γιατί καλεί την Ελλάδα να σταματήσει να ζητά βοήθεια

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter, απευθύνεται στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και καλεί την Ελλάδα «να σταματήσει να ζητεί βοήθεια από άλλους».

«Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος. Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά», γράφει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στο Twitter. 

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε, το παραπάνω σχόλιο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε ουσιαστικά σαν απάντηση σε όσα δήλωσε σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, στο «Βήμα της Κυριακής» για τα ελληνοτουρκικά. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για επανέναρξη των διερευνητικών «είναι η Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί τον εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως διαρκή επιλογή, όχι ως σημαία ευκαιρίας. Δεν θα εγκλωβιστούμε από προσχηματικές κινήσεις. Τη θέση αυτή, μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθέτησε και το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». Μάλιστα, τόνισε ότι δεν θα γίνει δεκτή η διεύρυνση ατζέντας που επιθυμεί η Άγκυρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ