Κοσμος

Κορωνοϊός: Σταθερή η κατάσταση του Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αντιμετωπίζει συμπτώματα βήχα και κόπωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν © EPA / IAN LANGSDON

Εμανουέλ Μακρόν: Τι αναφέρει το Ελιζέ για την κατάσταση της υγείας του Γάλλου προέδρου. - Με ποιους επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Σταθερή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Πέμπτη (17/12). 

«Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας είναι σταθερή σε σχέση με χθες (Σάββατο)», διαβεβαίωσε το Ελιζέ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει συμπτώματα βήχα και κόπωσης. Απομονώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες. Η γαλλική προεδρία είχε κάνει χθες λόγο για μια «σταθερή κατάσταση της υγείας» του Γάλλου προέδρου σε σύγκριση με την Παρασκευή και «καθησυχαστικά» αποτελέσματα εξετάσεων, σε ένα σύντομο ανακοινωθέν, που υπέγραφε ο γιατρός Ζαν Κριστόφ Περοσόν, ο αρχίατρος της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Εμανουέλ Μακρόν, που παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι ακολουθεί μια «χαλαρότερη» δραστηριότητα λόγω της ασθένειάς του, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αλγερίας, Αμπντελμαντζίντ Τεμπούν, και τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ