Κοσμος

Ουγγαρία: Ν/σ απαγορεύει υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Αντίδραση από τη Διεθνή Αμνηστία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουγγαρία
Ουγγαρία © Unsplash / Nina Tabatadze

Ουγγαρία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας το νομοσχέδιο που απαγορεύει ουσιαστικά στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά και οι ανύπαντροι μόνο αφού λάβουν ειδική άδεια από το υπουργείο Οικογενειακών Θεμάτων. Την ίδια ώρα στην Ουγγαρία απαγορεύεται ο γάμος ατόμων του ίδιου φύλου. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τής χώρας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων άρθρο που ορίζει την οικογένεια ως την ένωση μεταξύ ενός πατέρα, που είναι άνδρας, και μιας μητέρας, που είναι γυναίκα, τροποποιώντας το ήδη υπάρχον άρθρο προκειμένου να αποκλείονται άλλοι τύποι οικογενειών.

Όπως αναφέρει η υπουργός Δικαιοσύνης, Γιούντιτ Βάργκα, «ο βασικός κανόνας είναι ότι μόνο παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν ένα παιδί, και αυτό σημαίνει ένας άνδρας και μία γυναίκα που είναι παντρεμένοι». Η υπουργός Οικογενειών Θεμάτων, Καταλίν Νόβακ, είναι μια συντηρητική πολιτικός που προωθεί το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούσαν να υιοθετούν παιδιά, αν ο ένας σύντροφος υπέβαλε αίτηση υιοθεσίας ως ανύπαντρος.

Έντονη είναι η αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας, με τον διευθυντή της οργάνωσης να σημειώνει ότι οι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί αυτοί νόμοι, που κάνουν διακρίσεις, είναι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης των ουγγρικών αρχών στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. «Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ουγγαρίας και μια μαύρη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτοί οι νέοι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί νόμου, που κάνουν διακρίσεις και πέρασαν εσπευσμένα με την πρόφαση της πανδημίας, είναι μόνο η τελευταία επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, από τις ουγγρικές αρχές», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιγκ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ