Κοσμος

Μαχαίρωσαν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ σε διαδήλωση (βίντεο)

Πέντε τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίαια επεισόδια σε διαδήλωση υπέρ του Τραμπ στις ΗΠΑ
Βίαια επεισόδια σε διαδήλωση υπέρ του Τραμπ στις ΗΠΑ @camilabignar/Twitter

Ξέσπασαν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ με πέντε τραυματίες.

Στο αίμα βάφτηκε διαδήλωσεις υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου μαχαιρώθηκαν.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020. Πέντε είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας από σφαίρα.

Κεντρικό σύνθημα στις διαδηλώσεις ήταν «άλλα 4 χρόνια» προεδρίας Τραμπ, με τους συμμετέχοντες να καταγγέλλουν «μαζική νοθεία» στις αμερικανικές εκλογές 2020 που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Οι συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους του Τραμπ. Η αστυνομία στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter μια σύλληψη για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έπειτα από συγκρούσεις κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου της πολιτείας στην Ολύμπια.

Την ίδια στιγμή στην αμερικανική πρωτεύουσα, τέσσερις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν και νοσηλεύονται «με σοβαρά τραύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταγκ Μπιουκάναν, υπεύθυνος επικοινωνίας των πυροσβεστών και των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», 23 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας για τα βίαια επεισόδια.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ