Κοσμος

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό

Την επόμενη εβδομάδα μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό © EPA

Πήρε την απαιτούμενη άδεια από τις αρχές στον Καναδά το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.

O Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου κατά της Covid-19 μπορεί να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι πρώτοι εμβολιασμοί να γίνουν την επόμενη εβδομάδα μετά το «πράσινο» φως που άναψε το Υπουργείο Υγείας στον Καναδά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε ότι 249.000 δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες πριν από το τέλος της χρονιάς και θα διανεμηθούν αρχικά στο υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό και στα γηροκομεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer που πήρε την έγκριση από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, θα φτάσουν στις επαρχίες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία: Αλμπέρτα, Μανιτόμπα, Οντάριο και Κεμπέκ, όπως μετέδωσε το Reuters.

430.925 τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Καναδά
430.925 τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Καναδά © athensvoice.gr/koronoios

Από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στον Καναδά τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 έχουν φθάσει τις 430.925, την ώρα που 12.895 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ