Κοσμος

Κορωνοϊός: Ομπάμα, Μπους και Κλίντον θα κάνουν το εμβόλιο

«Θα το κάνω και μπορεί να το κάνω στην τηλεόραση ή να το βιντεοσκοπήσω ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ότι εμπιστεύομαι αυτή την επιστήμη», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπαράκ Ομπάμα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα © EPA/Mikkel Berg Pedersen

Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Υπέρ του εμβολίου του κορωνοϊού τάσσονται τρεις από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι και δήλωσαν πως θα εμβολιαστούν κανονικά.

Πρώτος, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πρόσφατα πως «θα το κάνω και μπορεί να το κάνω στην τηλεόραση ή να το βιντεοσκοπήσω ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ότι εμπιστεύομαι αυτή την επιστήμη» δήλωσε. Στην συνέντευξη, η οποία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σήμερα, ο Ομπάμα πρόσθεσε: «Αυτό που δεν εμπιστεύομαι είναι να κολλήσω κορωνοϊό».

Ως προς τον Τζορτζ Μπους, ο επικεφαλής του γραφείου του, Φρέντι Φορντ, δήλωσε στο CNN πως ο πρώην πρόεδρος μίλησε με τους δρ. Άντονι Φαούτσι και Ντέμπορα Μπιρξ, για να δει τι θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει στην προώθηση του εμβολίου. «Πρώτον, τα εμβόλιο πρέπει να θεωρηθούν ασφαλή και να χορηγηθούν στις ομάδες προτεραιότητας. Τότε, ο πρόεδρος Μπους θα κάνει το δικό του εμβόλιο, και θα το κάνει ευχαρίστως μπροστά στην κάμερα» δήλωσε ο Φορντ στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Τέλος, αναφορικά με τον Μπιλ Κλίντον, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του, είπε επίσης ότι «σίγουρα θα το κάνει». «Ο Πρόεδρος Κλίντον σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο μόλις είναι διαθέσιμο, βάσει των προτεραιοτήτων που καθορίζονται από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας και θα το κάνει σε δημόσιο περιβάλλον εάν αυτό θα βοηθήσει στην παρότρυνση των Αμερικανών ώστε να κάνουν το ίδιο» δήλωσε στο CNN.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ