Κοσμος

Παχύσαρκος στη Γαλλία μεταφέρθηκε με γερανό στο νοσοκομείο

Ο άνδρας ζύγιζε 300 κιλά - Διασώστες γκρέμισαν την πρόσοψη στο διαμέρισμα για να μπει το κοντέινερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με γερανό και κοντέινερ έβγαλαν διασώστες στη Γαλλία έναν παχύσαρκο άνδρα που έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο
Με γερανό και κοντέινερ έβγαλαν διασώστες στη Γαλλία έναν παχύσαρκο άνδρα που έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο © YouTube

Στη Γαλλία επιστράτευσαν γερανό και κοντέινερ για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο έναν παχύσαρκο άνδρα, που ζύγιζε 300 κιλά.

Απίστευτες εικόνες μετέδωσαν ΜΜΕ στη Γαλλία από την προσπάθεια πυροσβεστών να μεταφέρουν με γερανό στο νοσοκομείο έναν παχύσαρκο άνδρα.

Με τη χρήση ενός γερανού σήκωσαν ένα κοντέινερ και το έβαλαν σε όροφο πολυκατοικίας στην πόλη Περπινιάν (Perpignan).

O Αλάν Π., με βάρος 300 κιλά, δεν μπορούσε να μετακινηθεί από το κρεβάτι του, στο οποίο ήταν καθηλωμένος εδώ και περίπου έναν χρόνο μετά από ατύχημα. Πάσχει από παθολογική παχυσαρκία.

Στην επιχείρηση για τη μεταφορά του με γερανό στο νοσοκομείο, συμμετείχαν 50 διασώστες περίπου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως φαίνεται και στις εικόνες, είχαν ληφθεί μεταξύ άλλων τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο παχύσαρκος άνδρας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για αρκετούς μήνες, όπου και θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για την απώλεια βάρους. Για να μπορέσει να μπει το κοντέινερ στο διαμέρισμα, εργάτες γκρέμισαν την πρόσοψη για να ανοίξουν πρόσβαση στο κτίριο. Διασώστες χρησιμοποίησαν ένα φουσκωτό στρώμα για να σηκώσουν τον 50χρονο άνδρα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που στήθηκε μια τέτοια επιχείρηση. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο άνδρας είχε αρνηθεί να τον μεταφέρουν, καθώς -όπως είχε πει τότε στους διασώστες- φοβόταν ότι θα χάσει το διαμέρισμά του.

Ο Μουσταφά Σεμπάν, ο επικεφαλής γιατρός των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του Μονπελιέ, ανέφερε ότι οι διασώστες τον προέτρεψαν να προσπαθήσει και τον βοήθησαν να βγει από το κτίριο και να μεταφερθεί με γερανό στο νοσοκομείο.

«Φοβόταν να βγει. Το καταλαβαίνουμε και τώρα εργαστήκαμε με εκείνον για να τον φέρουμε στην κατάλληλη συναισθηματική κατάσταση. Υπάρχει ένα είδος εμπιστοσύνης μεταξύ μας» ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Ένας πύργος στο Περιστέρι!

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ