- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κορωνοϊός -Γαλλία: Το lockdown παραμένει αλλά δείχνει να αποδίδει
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας - Αναμένεται διάγγελμα Μακρόν την επόμενη εβδομάδα
Σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία καθώς το δεύτερο lockdown για τον κορωνοϊό παραμένει σε ισχύ - Ποια είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ.
Η Γαλλία θα κερδίσει τη μάχη που δίνει ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά η μάχη αυτή απαιτεί χρόνο. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, προειδοποιώντας ότι το lockdown δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η ψυχική υγεία των ανθρώπων στη χώρα έχει επιδεινωθεί κατά το δεύτερο lockdown λόγω του άγχους και της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.
«Ο ιός κυκλοφορεί λιγότερο από ό,τι πριν από τη γενική απαγόρευση. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας ... Το lockdown δεν έχει τελειώσει» ανέφερε ο Βεράν σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα την επόμενη εβδομάδα για την πανδημία και τα μέτρα.
Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 21.150 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες, σε μια πτώση από τα 28.383 που ανακοινώθηκαν χθες. Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 2.086.288 από την αρχή της επιδημίας στη Γαλλία.
Ο Ζερόμ Σαλμόν, ανώτερος αξιωματούχος της δημόσιας υγείας, δήλωσε ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 κατέγραψε μείωση. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, 32.345 άνθρωποι νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων 4.653 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες, 429 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό στη Γαλλία. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί επισήμως 47.127 θάνατοι στην ευρωπαϊκή χώρα.
Αφού τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλες γαλλικές πόλεις στα μέσα Οκτωβρίου απέτυχαν να αποδώσουν τα αποτελέσματα που η κυβέρνηση ήλπιζε, το Παρίσι επέβαλε στις 30 Οκτωβρίου ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα, αν και λιγότερο αυστηρό από αυτό που ίσχυε από τις 17 Μαρτίου έως τις 11 Μαΐου 2020.
Οι πρόσφατες θετικές τάσεις, όπως η μείωση των νοσηλειών, έχουν οδηγήσει σε εκκλήσεις για χαλάρωση των απαγορεύσεων το συντομότερο δυνατό στη Γαλλία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.