Κοσμος

Δύσκολες ώρες για Πατριάρχη Ειρηναίο - Επιδεινώθηκε η υγεία του

Ο 90χρονος δίνει μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ στρατιωτικού νοσοκομείου στο Βελιγράδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό © EPA

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, καθώς παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση το τελευταίο 24ωρο.

Η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση το τελευταίο 24ωρο, αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC).

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στη θεραπεία του συμμετέχουν και γιατροί που έφτασαν από τη Ρωσία.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου στις 4 Νοεμβρίου 2020, όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Παρουσίαζε ήπια κλινική εικόνα ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εισαγωγή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του (90 ετών). Η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου άρχισε από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 να επιδεινώνεται και πλέον χαρακτηρίζεται «κρίσιμη».

Στη Σερβία η επιδημιολογική κατάσταση εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο, με τα ημερήσια κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.109 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν 29 ασθενείς. Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 5.589 ασθενείς, εκ των οποίων οι 186 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά, στη βαλκανική χώρα έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό 104.089 άνθρωποι και μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 1.110 ασθενείς.

Σημειώνεται ότι το πρωί σερβικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Πατριάρχης Ειρηναίος πέθανε. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η σερβική Εκκλησία διέψευσε την πληροφορία αυτή, χαρακτηρίζοντας «ανήθικα» τα σχετικά δημοσιεύματα. Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου 2020 στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ