- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Covid-Σουηδία: Περιορισμός στις δημόσιες συναθροίσεις στα 8 άτομα
Για πρώτη φορά καθώς αυξάνονται τα θύματα του ιού
Ο απολογισμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 στη Σουηδία άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες - Μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις
Η Σουηδία, που ακολουθεί μια λιγότερο αυστηρή στρατηγική σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μπροστά στην πανδημία Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει τις δημόσιες συναθροίσεις στα οκτώ πρόσωπα, το μέγιστο, μπροστά στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, μια πρωτόγνωρη απόφαση από την αρχή της πανδημίας.
Οι Σουηδοί δεν μένουν πιστοί στις συστάσεις κατά του νέου κορωνοϊού, όπως έκαναν την άνοιξη, γι αυτό ακριβώς η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, που έως σήμερα οριζόταν σε 50-300 ανθρώπους ανάλογα την περίσταση, μειώνεται στους 8 από την 24η Νοεμβρίου, ένα «πολύ παρεμβατικό» και «άνευ προηγουμένου», αλλά «αναγκαίο» μέτρο που στοχεύει στο να μειωθεί η καμπύλη του αριθμού των μολύνσεων, εξήγησε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Πρόκειται για έναν νέο κανόνα για ολόκληρη την κοινωνία», επισήμανε ο Λεβέν.
«Μην πηγαίνετε στα γυμναστήρια, μην πηγαίνετε στις βιβλιοθήκες, μην οργανώνετε δείπνα. Ακυρώστε τα», υπογράμμισε.
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες απαγορεύσεις που αποφάσισε η σκανδιναβική χώρα. Η Σουηδία, με πληθυσμό 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, υιοθέτησε μια υγειονομική στρατηγική χωρίς μάσκα, ούτε καραντίνα, ούτε κλείσιμο των καταστημάτων, ωστόσο κάλεσε τους πολίτες τους να περιορίσουν τις επαφές και να εργάζονται από το σπίτι όσο είναι δυνατόν.
Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα συνεχίσουν να μπορούν να υποδέχονται περισσότερα από 8 άτομα, όχι όμως άνω των 8 ανά τραπέζι.
Ο απολογισμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 στη Σουηδία άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες: την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία εκδόθηκαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σχεδόν 6.000 κρούσματα και 42 επιπλέον θάνατοι ανακοινώθηκαν, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται στη χώρα σε περισσότερες από 177.000 και των θανάτων σε 6.164.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ το νέο όριο στις συναθροίσεις, πολύ μικρότερο των 50 που επιτρεπόταν κατά τη διάρκεια του κύματος της άνοιξης, θα τεθεί σε ισχύ για τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο θα μπορούσε να παραταθεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
«Δεν πιστεύουμε στο καθολικό λοκντάουν», τόνισε ο Λεβέν.
«Πιστεύουμε πως τα μέτρα που έχουμε λάβει… είναι τα ενδεδειγμένα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.