Κοσμος

Μπορέλ: Χαιρετίζω τη συμφωνία εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

«Ελπίζουμε ότι είναι το πρώτο βήμα προς μια συνολική διευθέτηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ © EPA/ JOHANNA GERON

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας, Ζοσέπ Μπορέλ μίλησε για την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την υπογραφή της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο ύπατος Αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας, Ζοσέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ τόνισε αρχικά πως «χαιρετίζω την παύση των εχθροπραξιών εντός και γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η εκεχειρία που έγινε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και συμφωνήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, θα συμβάλει στην πρόληψη της περαιτέρω απώλειας ζωών και ελπίζουμε ότι είναι το πρώτο βήμα προς μια συνολική διευθέτηση» και πρόσθεσε:

«Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει τώρα να διασφαλίσουν ότι οποιαδήποτε διευθέτηση θα είναι βιώσιμη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να υποστηρίζει τους καθιερωμένους, υπό την Ομάδα του Μινσκ που έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες και στην εφαρμογή συμφωνιών για μια ειρηνική και ευημερούσα ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής του Νότιου Καυκάσου».

Να θυμίσουμε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ενέκριναν κοινή δήλωση, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, για την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν, Προέδρου της Ρωσίας, οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σταμάτησαν από τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία θα παραμείνουν στις θέσεις τους και πρέπει να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και νεκρών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ