Κοσμος

Σον Κόνερι: Βγαίνει σε δημοπρασία το όπλο του 007

Αναμένεται να πωληθεί έναντι 150.000 ως και 200.000 δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ
Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ © IMDB

Σε δημοπρασία βγαίνει το πιστόλι του Σον Κόνερι από την πρώτη ταινία που είχε υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ.

Στο «σφυρί» βγαίνει το πιστόλι του Σον Κόνερι από την πρώτη ταινία Τζέιμς Μποντ στην οποία έπαιξε, το «Dr. No» του 1962.

Πρόκειται για το ημιαυτόματο Walther PP gun που συνόδευε τον πράκτορα 007 σε όλες τις σκηνές της ταινίας και αποτέλεσε ένα από τα σήματα κατατεθέν της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πιστόλι του Μποντ αναμένεται να «πιάσει» στη δημοπρασία του Julien's Auctions στο Μπέβερλι Χιλς από 150.000 ως και 200.000 δολάρια.

Ο αγαπημένος ηθοποιός ενσάρκωσε πρώτος τον διάσημο Βρετανό πράκτορα στη μεγάλη οθόνη. «Η σιλουέτα του 007 να κρατάει αυτό το όπλο αναδείχθηκε στην πιο εμβληματική εικόνα των ταινιών του Τζέιμς Μποντ και σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αναφορές της ποπ κουλτούρας, όλων των εποχών», εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien's Auctions.

Το πιστόλι είναι το κορυφαίο έκθεμα από τα συνολικά 500 αντικείμενα με αναμνηστικά από το Χόλυγουντ που θα δημοπρατηθούν, μεταξύ άλλων το κράνος που φόραγε ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun» και το πρώτο φόρεμα που φόρεσε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

oplo-son-koneri.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ