Κοσμος

Κ. Χάρις: Είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, όχι και η τελευταία

Aπέτισε φόρο τιμής στις γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
haris.jpg
© EPA

Η Καμάλα Χάρις έκανε την πρώτη της ομιλία ως η πρώτη εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Τι είπε για τον Τζο Μπάιντεν

Η Καμάλα Χάρις απέτισε φόρο τιμής στις γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο προκειμένου να γίνει εκείνη η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι η τελευταία.  

Η Χάρις μίλησε στο Ντέλαγουερ πριν από τον Τζο Μπάιντεν, στις πρώτες ομιλίες του διδύμου των Δημοκρατικών, μετά τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. «Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία», τόνισε η 56χρονη που έγραψε ιστορία σε αυτές τις εκλογές.

Δεν είναι μόνο η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την αντιπροεδρία, αφού σε αυτή τη θέση δεν είχε εκλεγεί έως τώρα μαύρος υποψήφιος ή με καταγωγή από την Ασία. Στην ομιλία της, η Καμάλα Χάρις αναφέρθηκε στη μητέρα της- η οποία μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ινδία- που «πίστευε τόσο βαθιά σε μια Αμερική στην οποία είναι δυνατό να υπάρξει μια τέτοια στιγμή», αναφερόμενη στην εκλογή της. 

Kamala Harris speech: first female and Black US vice president speaks after election win

Είπε όπως ότι σκέφτεται και τις άλλες γενιές μαύρων, Ασιατών, λευκών, Λατίνων, γηγενών Αμερικανίδων, που άνοιξαν τον δρόμο για εκείνη. «Είναι η ραχοκοκαλιά της δημοκρατίας μας αυτές οι γυναίκες που έδωσαν μάχη πριν από 100 χρόνια για τη 19η τροπολογία», είπε αναφερόμενη στο εκλογικό δικαίωμα των γυναικών στις ΗΠΑ.

«Απόψε εκφράζω τη μάχη τους, την αποφασιστικότητά τους και τη δύναμη του οράματός τους. Στέκομαι στους ώμους τους», συμπλήρωσε η Καμάλα Χάρις ντυμένη στα λευκά, κάτι που ερμηνεύθηκε ως ένας φόρος τιμής στις σουφραζέτες.  

«Επιλέξατε ελπίδα, ενότητα, αξιοπρέπεια, επιστήμη και -ναι- αλήθεια. Επιλέξατε τον Τζο Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ακόμη η εκλεγμένη αντιπρόεδρος. «Τώρα αρχίζει η αληθινή, σκληρή και απαραίτητη δουλειά». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ