Κοσμος

Όρεγκον: Aποποινικοποίησε «σκληρά» ναρκωτικά για προσωπική χρήση

Όπως κοκαΐνη, ηρωίνη και LSD

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kokaini.jpg
Κοκαϊνη © UNSPLASH

To Oρεγκον έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αποποινικοποίησε ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η κοκαίνη για προσωπική χρήση

Το Όρεγκον έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αποποινικοποίησε τη χρήση «σκληρών» ναρκωτικών για προσωπική χρήση, όπως η κοκαΐνη, η ηρωίνη, η μεθαμφεταμίνη και το LSD, με 59% υπέρ έναντι 41% κατά της πρότασης.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του τοπικού δημοψηφίσματος αποποινικοποείται η χρήση μικρής ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών, όπως ένα γραμμάριο ηρωίνης, δύο γραμμάρια κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης, 12 γραμμάρια παραισθησιογόνων μανιταριών και 40 δόσεις LSD, οξυκωδόνης και μεθαδόνης.

Οι χρήστες των ναρκωτικών αυτών δεν θα τιμωρούνται με φυλάκιση, αλλά με πρόστιμο έως 100 δολάρια.

Ωστόσο, παρά την αλλαγή πολιτικής, όσοι στο Όρεγκον παρασκευάζουν ή διακινούν σκληρά ναρκωτικά συνεχίζουν να απειλούνται με ποινική καταδίκη.   

Η νέα νομοθεσία στο Όρεγκον θα εφαρμοστεί από την 1η Φεβρουαρίου 2021.   Η Drug Policy Alliance, οργάνωση με έδρα στη Νέα Υόρκη, αποτελεί μεγάλο υποστηρικτή του συγκεκριμένου μέτρου και έχει δαπανήσει πάνω από 4 εκατ. δολάρια σε καμπάνιες, ενώ στηρίζεται από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, που είναι μέλος του συμβουλίου. 

Η πολιτεία του Ορεγκον θα προσφέρει προγράμματα αποτοξίνωσης στους χρήστες, τα οποία θα χρηματοδοτεί από τους φόρους που εισπράττει από τις πωλήσεις μαριχουάνας.

Εξάλλου, άλλες τέσσερις πολιτείες πέρασαν προτάσεις για την αποποινικοποίηση της κάνναβης: το Νιου Τζέρσεϊ και η Αριζόνα για προσωπική χρήση, η Νότια Ντακότα και το Μισισίπι για ιατρική χρήση. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ