Κοσμος

Ποσότητα μαμούθ κοκαΐνης ανάμεσα σε μύδια κατασχέθηκε στην Ιταλία

Το κοντέινερ είχε έρθει από τη Χιλή - Δείτε εικόνες που μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύδια
Μύδια © Pixabay

Συνολικά 932 κιλά κοκαΐνη, κρυμμένα μέσα σε κιβώτια γεμάτα με μύδια, εντόπισαν αστυνομικοί στην Ιταλία, με ΜΜΕ στην Καλαβρία να μεταδίδουν απίστευτες εικόνες.

Η αστυνομία στην Ιταλία κατέσχεσε 932 κιλά κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ με κατεψυγμένα μύδια, το οποίο είχε έρθει από τη Χιλή.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία.

Η κοκαΐνη θα μπορούσε να αποφέρει στους λαθρεμπόρους «περίπου 186 εκατομμύρια ευρώ» στη μαύρη αγορά, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κοκαΐνη εντοπίστηκε σε ένα κοντέινερ με κατεψυγμένα μύδια από τη Χιλή, τυλιγμένη σε 800 πακέτα, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε 37 σακούλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία, όπου δρά η Ντραγκέτα, η καλαβρέζικη μαφία, τελεί υπό ειδική παρακολούθηση εδώ και δεκαετίες από τις ιταλικές τελωνειακές αρχές και τις δυνάμειςα ασφαλείας, καθώς αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία εισόδου ναρκωτικών στη χερσόνησο.

Η κατάσχεση, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, έγινε έπειτα από «ανάλυση κινδύνου» σε περισσότερα από 2.200 κοντέινερ. Τα εμπορευματοκιβώτια προέρχονταν από την αμερικανική ήπειρο και οι έλεγχοι έγιναν με τη χρήση ειδικών συσκευών σάρωσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των ιταλικών αρχών για την κοκαΐνη που βρέθηκε ανάμεσα σε μύδια.

HOOLIGAN LEGACY Official Film Trailer (2016) [HD] Kris Johnson

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ