Κοσμος

ΟΟΣΑ: Δέκα υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα

Η Άννα Διαμαντοπούλου προτάθηκε από την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Άννα Διαμαντοπούλου © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΟΟΣΑ: Ποιοι είναι οι δέκα υποψήφιοι για τη θέση του Γενικού Γραμματέα - Από συνέντευξη θα περάσουν οι υποψήφιοι - Πότε αναλαμβάνει ο νέος Γ.Γ..

Δέκα είναι οι υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προτάθηκαν από χώρες - μέλη του Οργανισμού, όπως ανακοίνωσε με την επίσημη λίστα του ο ΟΟΣΑ.

Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκεται και η Άννα Διαμαντοπούλου που έχει προταθεί από την Ελλάδα, ενώ υποψηφίους έχουν προτείνει άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Οι υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά) είναι οι ακόλουθοι:

  1. Mathias Cormann (Αυστραλία)
  2. Άννα Διαμαντοπούλου (Ελλάδα)
  3. Vladimir Dlouhύ (Τσεχία)
  4. Philipp Hildebrand (Ελβετία)
  5. Kersti Kaljulaid (Εσθονία)
  6. Ulrik Vestergaard Knudsen (Δανία)
  7. Michal Kurtyka (Πολωνία)
  8. Christopher Liddell (ΗΠΑ)
  9. Cecilia Malmstrφm (Σουηδία )
  10. William Morneau (Καναδάς)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ θα επιλέξει τον υποψήφιο που θα διαδεχθεί τον σημερινό Γενικό Γραμματέα του, 'Ανχελ Γκουρία, για μία πενταετή θητεία που θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2021. Τις επόμενες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής - ο Βρετανός πρέσβης Κρίστοφερ Σάροκ, μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου και πρύτανης του Συμβουλίου του ΟΟΣΑ - θα καλέσει όλους τους υποψήφιους για συνέντευξη από τις χώρες - μέλη στις συνόδους των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Μετά τις συνεντεύξεις, ο πρόεδρος θα έχει εμπιστευτικές διαβουλεύσεις με τις επιμέρους χώρες - μέλη για να περιοριστεί ο αριθμός των υποψηφιοτήτων και τελικά να βρεθεί εκείνη για την οποία θα υπάρξει συναίνεση να ηγηθεί του ΟΟΣΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ