Κοσμος

To Charlie Hebdo σατιρίζει τον Ερντογάν με σκίτσο στο εξώφυλλο

Καθισμένος στην πολυθρόνα με τα εσώρουχα ο Τούρκος πρόεδρος σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και φωνάζει «Ω, ο προφήτης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με σατιρικό σκίτσο του Ερντογάν στο εξώφυλλο κυκλοφορεί το Charlie Hebdo
Με σατιρικό σκίτσο του Ερντογάν στο εξώφυλλο κυκλοφορεί το Charlie Hebdo @ Twitter

Σκίτσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εξώφυλλο δημοσιεύει το Charlie Hebdo, σατιρίζοντας τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σατιρίζει το Charlie Hebdo. Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, στο νέο του εξώφυλλο, έχει πρωταγωνιστή τον Τούρκο πρόεδρο.

Ντυμένος μόνο με τα εσώρουχα, ο Ερντογάν κάθεται στην πολυθρόνα, κρατώντας στο ένα χέρι ένα κουτάκι από μπύρα ή αναψυκτικό.

Με το άλλο σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας, η οποία κρατάει ένα δίσκο με ποτήρια. Ο Τούρκος πρόεδρος, με βλέμμα γεμάτο ενθουσιασμό, λέει, αντικρίζοντας τα γυμνά της οπίσθια: «Ω, ο προφήτης». Στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo με το σκίτσο του Τούρκου προέδρου υπάρχει η φράση: «Ο Ερντογάν είναι πολύ αστείος στην ιδιωτική του ζωή». Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η μουσουλμάνα στο σατιρικό σκίτσο του περιοδικού θα μπορούσε να είναι και η σύζυγός του, Εμινέ.

Τα τελευταία 24ωρα ο Ερντογάν δεν σταματά να επιτίθεται λεκτικά στον Μακρόν μετά τα όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τον καθηγητή που αποκεφαλίστηκε από μουσουλμάνο τζιχαντιστή στις 16 Οκτωβρίου 2020 -επειδή έδειξε στην τάξη σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Η ομιλία αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, με τον Τούρκο πρόεδρο να καλεί τους πολίτες σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δημοσίευση αυτών των σκίτσων στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Δηλώσεις στήριξης στον Μακρόν και καταδίκης του Ερντογάν έγιναν από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες.

Τo Charlie Hebdo ήταν το πρώτο σατιρικό περιοδικό στη Γαλλία που δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ. Παρά τις απειλές που ακολούθησαν, συνέχισε να το κάνει. Στις 7 Ιανουαρίου 2015 οι αδελφοί Κουασί σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Δείτε το εξώφυλλο του Charlie Hebdo για τον Ερντογάν:

charlie-hebdo-erdogan.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ