- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Καλεί τους Τούρκους σε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων
Δίνει συνέχεια στην κόντρα με τον Μακρόν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Κάλεσε τους Τούρκους να μην αγοράζουν γαλλικά προϊόντα- Επανέλαβε τις δηλώσεις περί «ψυχικής βοήθειας» στον Μακρόν
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλεί τους πολίτες της Τουρκίας να μην αγοράζουν γαλλικά προϊόντα, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση του Εθνικού Συνεδρίου – Πολιτιστικού Κέντρο Bestepe στην Άγκυρα, έκανε λόγο για αντι-ισλαμική ρητορική από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και ζήτησε την «αρωγή» των Ευρωπαίων ηγετών, ώστε «να μπει τέλος στην ατζέντα του Μακρόν».
Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται «ψυχοθεραπεία» για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ, φράση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μάλιστα, στη σημερινή του ομιλία ο Ερντογάν, επανέλαβε την άποψη για «ψυχική βοήθεια» της οποίας -όπως είπε- χρήζει ο Μακρόν, σημειώνοντας ότι αυτός (σ.σ. ο Γάλλος πρόεδρος) «ενθάρρυνε τις επιθέσεις στο Παρίσι».
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν εφαρμόζει τους νόμους περί θρησκευτικής ελευθερίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως στην Τουρκία υπάρχει «πραγματική θρησκευτική ελευθερία».
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας πως η προσωπική επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν είναι απαράδεκτη και σηματοδοτεί «ένα νέο χαμηλό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.