Κοσμος

Γαλλία: Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτίρια (εικόνες)

Περνάει στην αντεπίθεση ο Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκίτσα Charlie Hebdo
Σκίτσα Charlie Hebdo © EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε την άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με τα επίμαχα σκίτσα του Μωάμεθ του περιοδικού Charlie Hebdo.

Τον πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού κήρυξε ο Εμανουέλ Μακρόν δίνοντας άδεια ώστε να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με τα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό καθηγητή από φανατικό μουσουλμάνο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία του έκανε για πρώτη φορά λόγο για τον θρησκευτικό απομονωτισμό και παρουσίασε ένα πλάνο το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτίρια
Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτίρια © EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε ειδική άδεια προκειμένου κυβερνητικά κτίρια σε όλη της Γαλλία να φωτιστούν με τα σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή. Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ.

Υπενθυμίζεται ότι μία 19χρονη φοιτήτρια Βιολογίας, η οποία έγραψε στο Facebook για τον καθηγητή Σαμουέλ Πατί ότι «του άξιζε» να πεθάνει, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή με την κατηγορία της «απολογίας της τρομοκρατίας».

Σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo
Σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo © EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ