- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καναδάς: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής για τον Τριντό
Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εν μέσω πανδημίας
Η πρόταση μομφής σε βάρος του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό καταψηφίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο μετά τη στήριξη από κόμμα της αντιπολίτευσης.
Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό.
Και αυτό γιατί ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξε τους κυβερνώντες Φιλελεύθερους, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εν μέσω της επιδείνωσης της πανδημίας.
Οι βουλευτές καταψήφισαν, με ψήφους 180 έναντι 146, την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει οι Συντηρητικοί με αίτημα τη συγκρότηση μιας επιτροπής που θα εξέταζε αν η κυβέρνηση χορήγησε παρανόμως συμβάσεις σε φιλικά της πρόσωπα στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19, την άνοιξη.
Ο Τριντό χρειαζόταν τη στήριξη και άλλων κομμάτων στη Βουλή για να επιβιώσει η κυβέρνησή του αφού στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρσι δεν εξασφάλισε πλειοψηφία. Το κόμμα των Νεοδημοκρατών στήριξε τελικά τους Φιλελεύθερους, με το σκεπτικό ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να συνεχίσει το έργο της για να βοηθήσει τους Καναδούς που πλήττονται από την πανδημία.
Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι οι Καναδοί δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στις κάλπες καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.
«Οι Καναδοί δεν θέλουν εκλογές. Αλλά χρειάζονται να γνωρίζουν ότι το κοινοβούλιό τους συνεχίζει να εργάζεται εποικοδομητικά», είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.