Κοσμος

«Χρυσό» σε δημοπρασία σπάνιο First Folio του Σαίξπηρ

Πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 9,97 εκατ. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Ουίλιαμ Σαίξπηρ © wikipedia

Τιμή ρεκόρ για σπάνιο «First Folio» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη - Πωλήθηκε προς 9,97 εκατομμύρια δολάρια.

Στην τιμή ρεκόρ των 9,97 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2020 ένα σπάνιο βιβλίο του 1623, στο οποίο συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s της Νέας Υόρκης.

Το First Folio («Πρώτο Βιβλίο») που περιέχει 36 έργα του Σαίξπηρ είναι το ένα από τα έξι πλήρη αντίτυπα που σώζονται μέχρι σήμερα στα χέρια ιδιωτών. Ο οίκος εκτιμούσε ότι θα έπιανε 4-6 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή. Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα «First Folio» ήταν τα 6,2 εκατομμύρια δολάρια και είχε επιτευχθεί το 2001.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Κωμωδίες, Ιστορίες και Τραγωδίες» τα συνέλεξαν οι φίλοι του βάρδου επτά χρόνια μετά τον θάνατό του. Μεταξύ αυτών είναι και θεατρικά έργα που δεν είχαν εκδοθεί μέχρι τότε και θα μπορούσαν να είχαν χαθεί, όπως τα «Όπως σας αρέσει», «Μάκβεθ» και «Τρικυμία».

Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια που δημοπρατείται ένα «First Folio» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Το βιβλίο ανήκε μέχρι σήμερα στο Μιλς Κόλετζ, ένα ιδιωτικό κολέγιο ανθρωπιστικών επιστημών στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ