Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Σταματήστε να προκαλείτε σκόπιμα

«Να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
State Department
State Department © EPA

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά από την Τουρκία να τερματίσει τις εσκεμμένες της προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις νέες NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις νέες Navtex και τις έρευνες του ερευνητικού- σεισμογραφικού πλοίου Ορούτς Ρέις σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους σε δήλωσή της, τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αποδοκιμάζει τις νέες τουρκικές δραστηριότητες έρευνας σε περιοχές των οποίων τη δικαιοδοσία διεκδικεί η Ελλάδα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι οι τουρκικές ενέργειες αυξάνουν μονομερώς την ένταση στην περιοχή και σκόπιμα περιπλέκουν την επανέναρξη των κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των νατοϊκών εταίρων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εξαναγκασμοί, οι απειλές εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν οδηγούν σε επίλυση των εντάσεων την Ανατολική Μεσόγειο.

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις σκόπιμες προκλήσεις της και αμέσως να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Με ανεπιθύμητες ενέργειες δεν μπορεί να εδραιωθεί εμπιστοσύνη και να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη λύση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

state_department.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ