Κοσμος

Η ΕΚΤ εξετάζει πολύ σοβαρά το ψηφιακό ευρώ

Δεν θα αντικαταστήσει τα μετρητά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστίν Λαγκάρντ
Κριστίν Λαγκάρντ © EPA/HAYOUNG JEON / POOL

Ψηφιακό ευρώ - Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα: «Το εξετάζουμε σοβαρά», δηλώνει η επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει «πολύ σοβαρά» τη θέσπιση ψηφιακού ευρώ, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως διευκρίνισε ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσει το ψηφιακό νόμισμα τα μετρητά, αλλά θα λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ακόμα πως η πανδημία στην Ευρώπη οδήγησε το 50% των εργαζομένων σε τηλεεργασία και μόνο το 10% από αυτούς επιθυμεί να επιστρέψει στο γραφείο.

Συζητώντας το μετα-πανδημικό τοπίο και τις προκλήσεις για τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής στην Ευρώπη, η Λαγκάρντ εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένα νέο κύμα παγκοσμιοποίησης, με οδηγό τις υπηρεσίες. Το 60% των πολυεθνικών εταιρειών υιοθέτησε περισσότερες ψηφιακές τεχνολογίες ως απάντηση στην Covid, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η ΕΚΤ κατέθεσε επίσημο αίτημα για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «ψηφιακό ευρώ», λίγο προτού οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δώσουν στη δημοσιότητα την έκθεση αξιολόγησης των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της ψηφιακής εκδοχής του ενιαίου νομίσματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ