Κοσμος

Β. Κορέα: Παρέλαση γιγαντιαίων διηπειρωτικών πυραύλων

Στην 75η επέτειο της ίδρυσης του Κομουνιστικού Κόμματος της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Β. Κορέα: Παρέλαση γιγαντιαίων διηπειρωτικών πυραύλων
Β. Κορέα: Παρέλαση γιγαντιαίων διηπειρωτικών πυραύλων © twitter / video

Είναι η πρώτη φορά από το 2018 που η Βόρεια Κορεα εμφανίζει διηπειρωτικούς πυραύλους σε στρατιωτική παρέλαση

Αίσθηση προκάλεσαν οι γιγαντιαίοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι σε «επίσημη πρώτη» στη Βόρεια Κορέα, στη μεγαλειώδη παρέλαση για την 75η επέτειο της ίδρυσης του Κομουνιστικού Κόμματος της χώρας. Κάθε όπλο μεταφερόταν πάνω σε τεράστιο άξονα, με αναλυτές να αναφέρουν πως ήταν η μεγαλύτερη επίδειξη τέτοιου είδους.

Στο μονταρισμένο υλικό που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας διακρίνεται ένας ICBM πάνω σε ένα όχημα μεταφοράς που διαθέτει τουλάχιστον 22 τροχούς, είναι δηλαδή μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η χώρα.

Είναι η πρώτη φορά από το 2018 που η Βόρεια Κορεα εμφανίζει διηπειρωτικούς πυραύλους σε στρατιωτική παρέλαση.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ευχαρίστησε τον στρατό επειδή βοήθησε τη χώρα κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, για λόγους αυτοάμυνας και αποτροπής».

Μολονότι σε άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών οι παριστάμενοι φορούσαν μάσκες, κανείς στην παρέλαση δεν φαίνεται να φοράει μάσκα. Στην πλατεία πάντως το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ήταν μικρότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αντίθετα με προηγούμενες παρελάσεις, κανένα ξένο μέσο ενημέρωσης δεν είχε προσκληθεί. Η χώρα έκλεισε τον Ιανουάριο τα σύνορά της για να επιχειρήσει να εμποδίσει τη διάδοση του ιού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ