Κοσμος

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό το Παρίσι, έρχεται μερικό lockdown

Λουκέτο στα μπαρ, ειδικά μέτρα για τα εστιατόρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού κηρύχθηκε το Παρίσι, εξαιτίας της πανδημίας - νέα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ από την Τρίτη
MΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ | ΦΩΤΟ: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού κηρύχθηκε το Παρίσι, εξαιτίας της πανδημίας - νέα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ από την Τρίτη

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Κυριακή το πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη.

Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με την Le Figaro, θα είναι απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να μπορούν τα εστιατόρια να παραμείνουν ανοιχτά, ενώ μπαίνει δεκαπενθήμερο λουκέτο στα μπαρ της πόλης, που μέχρι σήμερα μπορούσαν να λειτουργούν ως τις 22.00. Το Παρίσι είχε προχωρήσει παράλληλα σε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό θα εφαρμοστούν τόσο στην πρωτεύουσα, όσο όμως και σε τρία διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αυτό από την περασμένη Πέμπτη.
 

Η Γαλλία ανακοίνωσε 12.565 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά τους, 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Το Σάββατο, η Γαλλία σημείωσε ρεκόρ κρουσμάτων με 16,972 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ