- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: Επικίνδυνη η τουρκική δήλωση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ
«Θα μιλήσω με τον πρόεδρο Πούτιν και τον πρόεδρο Τραμπ»
Επικριτικός ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς για τη σύγκρουση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Για τις δηλώσεις των Τούρκων πολιτικών αναφορικά με το ζήτημα της σύγκρουσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν μίλησε ο Εμανουέλ Μακρόν και έγινε ιδιαίτερα επικριτικός.
Συγκεκριμένα, ο Μακρόν τόνισε πως «σημείωσα τις πολιτικές εξαγγελίες της Τουρκίας (σ.σ. υπέρ του Αζερμπαϊτζάν), τις οποίες θεωρώ απερίσκεπτες και επικίνδυνες».
Να υπενθυμιστεί πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επεσήμανε χθες, Τρίτη, πως «η Άγκυρα θα στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν είτε στο πεδίο της μάχης, είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Θέλουμε το ζήτημα (σ.σ. του Ναγκόρνο-Καραμπάχ) να επιλυθεί για πάντα. Έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες σε αυτό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πάντα ήμασταν με το Αζερμπαϊτζάν στη μάχη καθώς και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα συνεχίσουμε αυτήν την αλληλεγγύη» είπε, χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, όπως ενημέρωσε, ο Μακρόν σχεδιάζει να επικοινωνήσει τόσο με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, όσον και τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για την ανάφλεξη στην περιοχή.
«Θα μιλήσω σήμερα με τον Πρόεδρο Πούτιν, και αύριο – πιστεύω – με τον Πρόεδρο Τραμπ για να συζητηθεί αυτό το ζήτημα και να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις για την εύρεση μίας εξόδου από την κρίση».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.