Κοσμος

Αρμενία: Η Τουρκία είναι παρούσα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η κυβέρνηση της Αρμενίας αναφέρει πως Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί «πολεμούν στο πλευρό» του Αζερμπαϊτζάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nagorno-karabah.jpg
Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ © EPA

Η Αρμενία κατηγορεί την Τουρκία για στρατιωτική παρουσία στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ -

Η Αρμενία κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι παρέχει άμεση στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν εν μέσω της αναζωπύρωσης της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία έχει «άμεση παρουσία στο έδαφος». Επίσης αναφέρει ότι Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί «πολεμούν στο πλευρό» του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο, όπως προσθέτει, χρησιμοποιεί επίσης τουρκικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) και μαχητικών αεροσκαφών.

Το Μπακού, από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, διέψευσε τις κατηγορίες αυτές.

Ερντογάν: Na φύγει η Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Tην άμεση αποχώρηση της Αρμενίας από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν στα οποία έχει εισβάλει ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε «το Γιερεβάν θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν στα οποία έχει εισβάλει» κάνοντας λόγο για «κατοχή».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει εξ αρχής εκφράσει την πλήρη υποστήριξή της στο Μπακού όσον αφορά την ένοπλη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου.

Νωρίτερα, ο πρέσβης της Αρμενίας στη Ρωσία, Βαρντάν Τογκανιάν δήλωσε ότι «μαχητές που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία στη Συρία έχουν ήδη εμπλακεί στις μάχες που διεξάγονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

«Απ' όσο γνωρίζουμε η Τουρκία μετέφερε περίπου 4.000 μαχητές από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν [...] Ετοιμάζονται στα στρατόπεδα για μαχητές και μετά στέλνονται εκεί» δήλωσε ο διπλωμάτης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ